Глобалното затопляне спряло през 1998 г.?

Водещи  световни климатолози трябвало да крият, че температурата на Земята не се е повишавала през последните 15 години

Както се твърди, учените, работещи по най-авторитетното изследване на изменението на климата, е трябвало да прикрият факта, че световната температура не се е повишавала през последните 15 години, съобщава dailymail.co.uk.

(http://www.dailymail.co.uk/news/article-2425775/Climate-scientists-told-cover-fact-Earths-temperature-risen-15-years.html)

Копие от изтеклия доклад на ООН, съставен от стотици учени, показва, че политици от Белгия, Германия , Унгария и САЩ са изразили загриженост за  окончателния проект.

Докладът, който ще   бъде публикуван следващата седмица, се очаква да вземе под внимание факта, че 1998 г. е била най-горещата година за цялата световна история на наблюденията, и световните температури още не са  задминали нейния рекорд, което учените все още се опитват да обяснят.

Докладът е резултат от шест години   работа  на Междуправителствената експертна група по изменение на климата (IPCC ), която се счита за световен авторитет при оценката на изменението на климата и причините за това явление – на което  правителствата, включително и на Великобритания, базират своите “зелени” политики.

Но изтеклият документ, който е на разположение на  Associated Press,   показва дълбоката загриженост сред политиците за липсата на глобално затопляне през последните няколко години.

Очаква се, че в доклада ще бъде казано, че скоростта на затопляне между 1998 г. и 2012 г. е  била около половината от средната, която е била регистрирана от 1951 г. – а спадът на температурите е провокиран от такива природни феномени като Ел Ниньо и Ла Ниня , океанските цикли и охлаждащия ефект на вулканичната дейност.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *