Учените обещават: глобалното застудяване идва през 2015 г.

След анализ на температурата на водата в океаните през последните 50 години, учените обещават, че ни очаква глобално захлаждане още през 2015 г.

Според старши изследователя в Националната агенция за изследване на морето на Япония Мототака Накамура , температурата на водата в Гренландско море показва, че северното полукълбо е в края на цикъла на затопляне, който е започнал през 1980 година.

Освен това ученият отбеляза, че при прогнозирането на изменението на климата трябва да се вземат предвид последиците от глобалното затопляне, причинено от емисиите с парникови  газове.

След тези прогнози е добре хората да се подготвят за по-добро отопление. Сега в магазините има доста голям избор на такива уреди, така че ако живеете в Северното полукълбо – е  време да се обезпечите и да чакате студената зима.

В същото време  Накамура  предупреди, че неговия модел не взема предвид влиянието на парниковите газове върху глобалното затопляне.

– Сега трябва да се изучи как факторът на човешката дейност се намесва в процеса на изменението на климата – е разказал той за изданието Asahi Shimbun.

По-рано американски учени потвърдиха теорията за глобалното затопляне.

Те са изяснили, че последните няколко десетилетия са били най-горещите в света за последните четири века. Като цяло, човечеството преживява най-горещия период , започнал от  400- години от нашата ера.

Американските учени са успели да потвърдят, че само в ХХ век, средната температура на Земята се е увеличила с повече от половин градус. С тези промени учените свързват увеличаване на природните бедствия на планетата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *