В Индия загиват слоновете

Само в окръг Oдиша в индийския щат Ориса през последните 13 години са загинали 718 слонове. Това съобщи министърът на околната среда и горите на щата Бияшри Ротрей на заседание на кабинета.

Според министъра, най-честата причина за смърт на  слоновете са инфекциозни заболявания, от които са загинали 163 животни. 127 слонове са убити от бракониери, докато 105 са починали от естествена смърт.
Наред с другите неща, слоновете в Индия биват удряни от влак, а понякога животните се блъскат в  електропроводи. Също така се случва,  слоновете умишлено да ги тровят земеделските производители, тъй като нансят  сериозни щети на селското стопанство.  Въпреки това, причината за смъртта на 107 слона остава неясна.

В момента броят на азиатските слонове се оценява като критично нисък и не надвишава 50 хиляди.

Related Posts

One thought on “В Индия загиват слоновете

  1. При наличието на 1 500 000 000 цигани за слоновете място няма. Всички знаем, че когато лишиш едно разумно същество от необходимата храна, вода и жизнено пространство то само спира да се размножава, а живите индивиди сами се лишават от живот. Това продължава до нов баланс – количество живи същества : храна, вода и пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *