В сто световни марки шампоани са открити необявени канцерогени

В сто шампоана за коса на наложили се по целия свят производители,  бяха открити незаконни канцерогенни вещества.

Освен обявения върху етикета състав, в масово използваните средства за измиване на косите, може да има и необявени опасни вещества, които са вредни за здравето ни. Проверявайки няколко стотици шампоани от известни марки в сто от тях са специалисти са открили опасни канцерогенни вещества, които обаче не са посочени в списъка на съставките.

С проверката на шампоаните се заел Американският център по околната среда и здравеопазване в Окланд – Калифорния. В хода на проверката в 98 от тях било открито опасното вещество, известно под названието cocamide diethanolamine (cocamide DEA). Това е химически модифицирано кокосово масло, което незаконно се използва при производството на шампоани, а също и в течните сапуни с цел да образуват максимално много пяна.

Това, което производителите се изхитрят да слагат в своите продукти, просто ужасява. Битовата химия става все повече и повече, но не е известно по какъв начин се извършва нейното сертифициране.

Поради това някои вече се връщат към природните продукти – например, измиват косите си с луга, приготвена от дървесна пепел.

Read more: http://snaiper-bg.net/2013/09/v-sto-svetovni-marki-shampoani-sa-otkriti-neobyaveni-v-etiketi-kantserogeni/#ixzz2eexKYMnC

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *