Жириновски обвини САЩ, че с климатично оръжие са предизвикали наводненията в Русия

Колоритният руски политик Владимир Жириновски обвини САЩ за жестоките катастрофални наводнения в руския Далечен Изток. Според него американците оказват въздействие върху природните явления.

По думите му „климатично оръжие има и в Русия, и в САЩ”.

„Но както винаги ние сме в отбранителна позиция, както винаги ние се боим да правим това. Основно климатичното оръжие се използва от американците, което те и демонстрираха – например в Сочи. Далечният Изток беше своеобразна репетиция, за да вложим там огромни пари, а тук – за да се провали олимпиадата”, заяви Жириновски в ефира на „Русской службы новостей”.

Лидерът на ЛДПР (Либерално-демократическата партия на Русия) подчерта, че Русия има всички възможности за отговор на тази „климатична” агресия от страна на САЩ. „Никой обаче не издава заповед. Ако има заповед – нашите хора ще я изпълнят. Ние можем и земетресение да предизвикаме, и цунами”, твърди Жириновски.

По думите му въздействие върху климата на Русия се осъществява в рамките на проекта HAARP (американски научноизследователски проект по изучаване на йоносферата и полярните сияния) на Аляска. „Разбира се, те нарочно го приближиха до нас. Царят е глупак – продал е Аляска без да мисли за последствията. А сега от тази земя те спокойно предизвикват в Русия ту наводнения, ту суши”, заявява политикът.

По-рано се появи информация за закриването от началото на май 2013 г. на проекта  HAARP, който по мнението на много експерти, може да влияе върху климата. В същото време Далечния Изток вече от месец и половина се намира в извънредно положение заради катастрофалните наводнения. От стихията много домове останаха под вода, пострадаха повече от 100 000 човека, но животът там започна постепенно да се нормализира.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *