Американските крокодили бият всички рекорди

Властите на американския щат Джорджия водят мащабна компания, насочена към осигуряване на безопасността на хората от крокодили. Наскоро в едно от езерата в страната е бил заловен огромен алигатор.  Четириметровото животно е било с тегло около 280 килограма. Според експерти, това е най-големият крокодил, залавян някога в щата.

Крокодилът е открит от рибаря Aлекс Харел. Мъжът веднага  тръгнал да търси ловци с лиценз да убиват крокодили. Четирима ловци три часа се борили с огромното зелено чудовище, счупили не един харпун и скъсали не едно въже, преди да победят противника си.

В последните години в Джорджия, както и в цялата страна, се отбелязват рекорди за заловените алигатори. Този от Джорджия е счупила рекорда  в щата, но все още е много далеч от 362 -килограмовия крокодил,  хванат през май от ловци в Тексас.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.