10 неща, които не сте знаели за себе си

 Много интересен списък с факти, отнасящи се до всички хора. Най-важната тайна за човека не е в Космоса,  не са  дълбините  на океана и изчезналите цивилизации, а самият той.


Колкото повече научаваме за собствените си способности, характеристиките на структурата и функционирането на тялото ни, толкова повече въпроси възникват, за които все още предстои да се намерят отговорите, и този процес, разбира се, ще се прекрати само с изчезването на човечеството. Тук можете да прочетете няколко факти за себе си, които може да на ви харесат или да смятате за  неверни. Ако тази перспектива не ви плаши, може  да започнем.
1. Чувствайте се фаворит

Напоследък са доста популярни заявленията,  че наистина удобно на тази планета живеят само 1% от населението. Обикновено в групата на „елита“ влизат милиардери, политици, известни личности и други влиятелни хора . Въпреки това, може и вие да влезете в този 1% : Според ООН, заработката на половината от световното население е по-малко от 2 долара на ден, като около една трета от човечеството живее с по-малко от 1 долар на ден, а средната заплата на „привилегирования“ 1 % започва от $ 34 000 на година – това е около $ 93 на ден.

Разбира се, тази цифра е по-подходяща за Съединените щати и Европа, където , например, мениджърите на ресторанти за бързо хранене средно печелят повече, но дори ако вашият доход е два пъти по-нисък , най-вероятно принадлежите към онези 3-5 % на Земята със същия  доход, като по някакъв начин  живеете много по-добре от по-голямата част от хората.

2 . Вашият външен вид не е толкова добър , колкото си мислите

Ако от вас се иска да оцените вида си по скалата от едно до десет, най-вероятно ще кажете не по-малко от седем. Трябва да ви разочароваме: Учени твърдят, че по-голямата част от хората много надценяват собствената си привлекателност.

Това се потвърждава от резултатите от един любопитен експеримент: изследователите снимали доброволци и редактирали снимките, създаване няколко различни опции за привлекателността на всеки човек. След това изследователите карали участниците да намерят сред фотошопните им изображения това, което е останало непроменено.

Практически всички избирали значително „доработена“ снимка, а при оценката на променените снимки на други участници – тези, които не били обработени. С други думи, ние сме склонни да представяме себе си за по-красиви, отколкото сме в действителност, и по- обективно да оценяваме външния вид на другите.
Следва.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *