Как да преживеете сърдечна атака, ако сте сами?

Често се случва хората да са съвсем сами, когато преживяват сърдечен пристъп. Ако изведнъж почувствате, че сърцето ви бие “погрешно” и сте близо до припадък , имате само около 10 секунди , преди да загубите съзнание.

В същото време, всички жертви на сърдечни пристъпи могат да си помогнат сами . За да направите това, опитайте се да не се паникьосвате и да не губите съзнание – започнете да кашляте, колкото сила имате. Всеки път преди да кашляте поемайте дълбоко дъх. Кашлицата трябва да бъде дълбока и продължителна, все едно трябва да изкарате някаква досадна и огромна храчка от гръдния кош.

Вдишванията и кашлицата трябва да се повтарят на всеки 2 секунди, без прекъсвания или спирания, до пристигането на медицинска помощ, или до момента, когато сърцето започне да бие отново в нормален ритъм.

Дълбоките вдишвания позволяват на кислорода да проникне в белите дробове, а кашлицата е един вид компресия. Това помага на сърцето и кръвта да започне да циркулира отново. Този натиск върху сърцето му помага да постигне своя нормалния ритъм. По този начин жертвите на инфаркт могат да спасят положението, поне докато пристигне лекар. Кажете го на възможно по-голям брой хора. Това може да спаси човешки живот.

Специалистите кардиолозите гарантират, че ако поне един сподели тази информация с 10 души , най-малко един живот може да бъде спасен.

 http://bolime.net/procheti-i-spodeli-kak-da-prejiveete-sardechna-ataka-ako-ste-sami/

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “Как да преживеете сърдечна атака, ако сте сами?”

  1. Volodia

    Не знаех. Информацията е чудесна. Благодаря.

Comments are closed.