Нараняване на главата отключи музикални таланти у 19-годишен младеж

Младеж, който  прекарал няколко седмици в болница с мозъчно сътресение, след изписването си,  с изненада открил  способност  да свири на 13 музикални инструменти , съобщава Sky News.

19 -годишният Лаклън Конърс от Денвър се опитвал да се научи да свири на пиано преди контузията си, но се оказало, че няма никакъв талант за музика.

Лаклън бил запален спортист. Но веднъж една от тренировките му  завършила с травма на главата , след което бил откаран в болница .

“ Аз паднах по гръб и ударих задната част на главата си на земята. Помня,  че когато станах  главата ми се въртеше и аз не можех да разбера какво става“ – казва Лаклън .

По време на играта той получил епилептичен припадък и халюцинации, и в крайна сметка прекарал няколко седмици в болница.

След като бил изписан,  лекарите казали на Лаклън да се откаже от всякакви контактни спортове. Малко по-късно той с изненда открил, че може да свири по слух всякаква музика на редица инструменти.

Сега той може да свири доста добре на 13 музикални инструменти, включително на китара, пиано , гайда , тамбура и акордеон.

Лекарите обясняват това явление с факта, че сътресението  може да е стимулирало по-рано неизползвана част от мозъка му.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *