Още през 2017 г. ще се проведе първата пилотирана мисия до Марс

Това, разбира се, е частна пилотирана мисия до повърхността на Червената планета, която е замислена от милиардера от италиански произход Денис Тито. Той е първият в света космически турист, който през 2001 г. облетя Земята по орбита 128 пъти и плати за това удоволствие 20 милиона щатски долара . Оказва се, че всяка обиколка около нашата планета му е струвала 150 000 долара.

Сега американският предприемач иска да отиде още по-далеч. Той ще организира частна пилотирана мисия до Марс през декември 2017 г. , като ще изпрати до Червената планета двама астронавти.

Защо милиардерът е избрал да изпълни амбициозния си проект през декември 2017 г.? Защото тогава ще има рядък астрономически феномен – планетарно подравняване. Денис Тито смята, че това е страхотен повод за експедиция до Марс .

Според предварителните оценки пилотираният космически полет ще трае 501 дни, без кацане на марсианската повърхност. Планетарното подравняване на Марс със Земята би трябвало да доведе до това, че да се изразходва минимално количество гориво по време на толкова далечното пилотирано пътуване .

“ Ние предлагаме до Марс да заминат двама астронавти – жена и мъж . Те ще бъдат изпратени към тъмната страна на Марс. Това пътуване ще се реализира с подкрепата на NASA и Америка в името на цялото човечество. “ – отбелязва Тито.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *