Разработиха микрофон – татуировка с функция на детектор на лъжата

Дъщерното дружество на Google – Motorola Mobility – е подала заявка за патент на нова технология: микрофон, които ще бъде поставян върху тялото на потребителя под формата на татуировка.

Според британския таблоид Mirror, дъщерното дружество на корпорацията Google – Motorola Mobility – е отправила искане до Службата за патенти и търговски марки на САЩ (US Patent and Trademark Office) за патент за нова технология.

Документът описва така устройството: безжичен микрофон, която ще се имплантира в гърлото на човек.

Разработчиците твърдят, че микрочипът има редица предимства.

Като първо имплантираният в гърлото микрофон позволява на другата страна да чуе всичко, което потребителят казва, дори и в шумна среда.

На второ място, това устройство може да подава на смартфона команди, което елиминира необходимостта да се  държи телефона в ръце. Според създателите на новата технология, татуировката може да се програмира на гласови вибрации: вокална интонация или говор.

Зареждането на устройството може да бъде направено чрез слънчеви панели или акумулатори.

В документа се посочва , че устройството може да се използва и като детектор на лъжата, който може да осигури „поверителността на дискусиите“.

„Електронна татуировка на кожата на потребителя може да включва и детектор на лъжата, като се използва кожно – галваничната реакция за откриване на променливо съпротивление на кожата на потребителя “ – така е описана в заявлението необичайната особеност на технологията.

В документа се посочва също, че устройството може да бъде имплантирано и в „други животни“. Някои журналисти отбелязват:  думата „животно“ още не  говори за това, че става дума не за хора.

В предложението не се посочва как става премахването на татуировката. Очевидно е, че разработчиците смятат, че този микрофон ще се носи постоянно.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *