В зеленатa салата се крие лекaрство срещу рак

Зелена салата трябва да задължително да присъства в храната на  пушачите – американски учени са се убедили в защитния и ефект срещу рак на белите дробове. Токсините от цигарите, между другото, не са единствената отрова, от която защитава използването на зелена салата.

Обобщавайки резултатите от изследванията си, онколози от Университета на Тексас обявиха, че четири салати в седмицата може да предотвратят рак на белия дроб. Установено е, че компонентите на салатата може да блокират работата на раковите клетки или да забавят развитието на болестта в дихателните пътища.

В   експеримента, в рамките на който доброволци  редовно консумирали зелена салата, са участвали три хиляди и осемстотин души. Този опит е показал, че  особено податлив на влиянието на салатата е организмът на пушачите – в техния случай, антиканцерогенните веществата, намиращи се в салатата, се проявяват особено активно.

Лекарите се убедили и в това, че вегетариански ястия със салата не само помагат на организма да се противопостави на образуване на туморите, но и да се  предпази от въздействието на токсични вещества във въздуха и прахови алергени.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *