Ангелите съществуват, обяви Ватикана

Официални представители на католическата църква потвърдиха съществуването на ангели, но  увериха, че те всъщност изглеждат доста по-различно, а не както хората са свикнали да си ги представят.

Отец Renzo Lavatore, специалист по изследването на ангелите каза , че небесните същества, които „отново са на мода“, благодарение на религиите на новия век, всъщност по-скоро приличат на късчета светлина.

„Вие не толкова виждате ангелите, колкото чувствате присъствието им – каза той на конференция в Рим, посветена на ангелите.  Те приличат на слънчевата светлина, която пада върху вас, минаваща през кристална ваза“.

Говорейки по време на конференция в Рим  той добави: “ Мисля, че това е новото откриване на ангелите в християнството“.

„Има място за авторска фантазия, но трябва да разберете , че всъщност ангелите изглеждат различно – те са без криле и нямат нищо общо с херувимите“ – каза той.

Известният с многото си публикации католически свещеник също така е и демонолог и казва, че сега ангелите са необходими на  човечеството   повече от всякога , защото в обществото се разрастват секуларизацията и материализма, които по същество са  „отворена врата“ за дявола .

„Дяволските сили са навлезли в нашия свят много повече, отколкото можете да си представите.  Това се доказва и от тези, които се редят на опашка пред екзорсистите – цитира Mail Online думите на свещеника. Папа Франсис говори  повече за дявола,  отколкото за ангелите, и аз мисля, че това е правилно. Въпреки това, ангелите също са достойни за внимание“.

One thought on “Ангелите съществуват, обяви Ватикана

  1. Твърде несъвършени сме, че да виждаме това или онова. Сетивата ни са ограничени, така сме създадени. Това е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *