Момичета на 15 и 13 години в Латвия са бременни от баща си

В полезрението на латвийския Детския фонд попадат все повече деца, които са жертви на физическо и сексуално насилие в семейството. Независимо от факта, че страната предприема все повече усилия за намаляване на насилието, както показва практиката , 80% от всички случаи на насилие се случват в семействата.

В Рехабилитационния център наскоро попаднали 15 -годишната Нели и 13 -годишната и сестра. И двете момичета били бременни, пише вестник Diena .

„Със сестра ми ни беше лошо,  повдигаше ни се. Заведоха ни на лекар.  Тя каза, че ще имаме деца, но аз съм само на 15 години, а сестра ми е на 13 .  Нашата сестра е на 19 години, и тя самата има две деца“ – казва едно от момичетата .

След много убеждаване децата признали, че собствения им баща правил секс с тях, както и с по-голямата им сестра .

“ Да, мама знаеше за това, но тя смята, че така ще станем  по-разумни. Татко ни обича и се грижи за нас. Той ни казва, че мама вече е стара, но тя ни гледа, храни, почиства къщата, затова ние я обичаме. В нашето семейство всичко е добре“ – казва Нели.

Според латвийския Детския фонд, през 2013 г. са били регистрирани около 2000 малтретирани деца, които се нуждаят от рехабилитация. Повече от половината от тях са получили помощ в кризисните центрове.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *