Нашествие на паяци в Австралия

Наводненията в Австралия, освен огромните загуби, имат и един необичаен ефект – масово нашествие на паяци. Бягайки от наводненията, паяците са покрили със своята паяжина като сняг всички крайбрежни райони.

Силните проливни дъждове в източната част на Австралия в началото на март,  причиниха огромни наводнения в региона. Най-тежко е засегнат щата Нов Южен Уелс, в който е и столицата – Сидни.

Паяжината е 5 пъти по-здрава от стоманените нишки и три пъти по- здрава от синтетичните влакна. Всеки паяк произвежда много малко количество паяжина.

Изчислено е, че за производството на 500 грама паяжина са необходими 27 000 средно големи паяци. Ако паяците създадат  тъкан  с дебелина 1 mm, тя може да удържи обикновен човек.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “Нашествие на паяци в Австралия”

Comments are closed.