Нова находка: „Curiosity“ засне на Maрс странни бели чашки и диск

Артефакти като порцеланови чаши се виждат на снимки, публикувани на официалния сайт на NASA. поредното откритие е направено от виртуални археолози,  търсещите  изкуствени обекти в изображенията, заснети на други планети.

Откритието е на изследователя на марсианските аномалии Джоузеф Скипър (Joseph P. Skipper). „Археолозите“ изучавали  публикуваната на официалния сайт на NASA интерактивна панорама на марсианския кратер Гейл, където от миналата година се намира Curiosity .

И са открили  два странни обекта, поразително различаващи се от околния пейзаж. Те са ярко бели. Просто блестят на фона на марсианската почва. Скипър нарича обектите дискове, но те ??по-скоро приличат на малки дълбоки чашки без дръжки – купи. Или чинии от бял порцелан.

“ Купите“  не се виждат непосредствено. Те се появяват на  панорамата по време на мащабиране – сайтът има такава опция. И всеки може да намери тези бели артефакти. Скипър ги е показал със стрелки.

Какви са тези „чаши“ наистина ? Може би това са някои минерали като кварцови камъни. Но на други снимки такова нещо няма. И това е странно. Или артефактите са кухненска посуда на марсианците?

NASA , както обикновено, не дава обяснение. А археолозите имат още една находка – недалече от „чашите“. На повърхността лежи предмет, наподобяващ или макара, или някакво колело. Него също е възможно да се намери на снимка от официалния сайт на НАСА. И на интерактивната панорама.

Предметът изглежда метален и ръждясал.

Related Posts

One thought on “Нова находка: „Curiosity“ засне на Maрс странни бели чашки и диск

  1. Хаха Марсианците са пили кафе и след това са изчезнали…Аз пък се питам, тази пукнатина на първата снимка, тя какво е??? Щото на мен ми прилича на каньон, и някак неестествено се проектират „белите чашки“ ка то големина на фона му! Или това е просто пукнатинка на Марсианската повърхност, увеличена N пъти?! Тогава „чашките“ са нереално малки!…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *