В Русия е намерена зъбчата рейка на 300 милиона години

Жител на Владивосток е  намерил метална зъбчата рейка, пресована във въглища, докато си запалвал камината. Той предал  необичайната находка на  учените. След внимателно проучване на предмета,  изследователите заключили, че находката е на  300 милиона години и тя е създадена от живо същество. Но да  отговорят на въпроса кой може да е произвел тогава тази  алуминиева зъбчата  рейка, учените не могат.

Находката на странния артефакт във въглища   не  изолиран случай. Първата подобна находка е била направена през 1851 г. в Масачузетс по време на взривни работи в кариера. Сребърно- цинкова ваза  е датирана към камбрийския период , който започва преди 500 милиона години.

През 1912 г. американски учен от Оклахома намира във въглища желязно гърне, на  възраст 312 милиона години. През 1974 г.  алуминиев детайл е намерен в пясъчна кариера в Румъния. Детайлът , приличащ на  чук или опора за кацане на космическия  кораб „Аполо“ не може да бъде създаден от човек , тъй като се отнася към юрския период. Всички тези необичайни находки объркват учените и подкопават различни основни понятия на съвременната наука.

Неотдавнашното откритие във Владивосток отново принуди учените да  се замислят. Въглищата, в които е намерена необичайната находка са докарани в Приморския регион от Хакасия. Известна е възрастта на тези въглища – 300 милиона години. Ето защо  учените са предположили, че металната част трябва да е на същата възраст както и въглищата.

Когато геолозите внимателно разбили парчето въглища, те  открили лек и мек детайл с дължина 7 см, изработен от алуминиева сплав (98 %) и магнезий ( 2%). От една страна, чист алуминиев рядко се среща в природата, затова учените предполагат, че елементът е изкуствено създаден .

От друга страна, необичайната сплав е  позволила на учените да обяснят как се е запазил. Чистият алуминий се покрива с  оксиди,  които предотвратяват по-нататъшна корозия. В резултат тази   алуминиева сплав може  да издържа на високо налягане, екстремни температури и агресивна среда .

Учените също си задали въпрос  за космическия произход на алуминий. Чрез изследването на метеорити, науката знае за съществуването на извънземен алуминий -26 , който се разпада в магнезий- 26. Наличието на 2%  магнезий в тази сплав може да посочва произхода на обекта от космоса. Но за да се потвърди тази хипотеза са нужни редица допълнителни изследвания.

Последното нещо, което е изненадало изследователите, това е  необичайната прилика  на обекта с модерна зъбчата рейка. Трудно е да си представим, че природата може да създаде обект с шест правилни зъби и с еднакъв  интервал между тях. В допълнение , количеството на пространството между зъбите е необичайно голямо по отношение на самите зъби .

Вероятно, тази рейка е била част от сложен механизъм. Възниква друг въпрос –  как такава сложна част може да бъде създадена от човек преди толкова много милиони години .

След откриването стана известно, че привържениците на  конспиративните теории твърдят, че рейката е от НЛО. Но руските учени не бързат да правят гръмки изявления, предпочитайки да  проведат по-нататъшни проучвания на обекта .

http://rus.ruvr.ru/2013_01_21/V-Rossii-obnaruzhena-inoplanetnaja-zubchataja-rejka-vozrastom-300-millionov-let/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *