Защо акулите не обичат делфините?

Отдавна е известно, че акулите не обичат делфини. Просто само като ги видят, те веднага бягат надалече. Защо ?

Акулите са много предпазливи и внимателни  същества, като в същото време  са самотни хищници. Изключително рядко, с изключение на размножителния период , те се събират по много,  но почти веднага се разделят. А  делфините, за разлика от акулите, пътешестват в океаните на групи, като се грижат за слабите или стари особи. И , разбира се, ловуват и се защитават заедно срещу враговете си.

Делфините изключително рядко първи атакуват акулите. За разлика от тях, почти винаги акулите атакуват първия. Те  изчакват докато от групата се отделилия се най-слаб член , а след това започват лова си. Добре нахранени и доволни , те  веднага отплуват надалеч .

Но веднага след като делфините забележат такава акула, то може само да и се съчувства . Групата веднага я заобикаля и започва да я удря с мощните си клюнове. И тъй като делфините са много интелигентни, първо се насочват към най-уязвимото място на хищника – хрилните цепки. По този начин както са в група, за тях е много лесно да убият акулата , още повече, че те са много по-мощни при сблъсък, и са много по-маневрени.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *