Berliner Zeitung: Краят на света настъпва на 5 февруари 2040 г.

Съобщения за предстоящия Апокалипсис се появяват редовно,  пише Thorsten Harmsen в коментар за германския Berliner Zeitung . Този път в интернет се разнесе съобщение на телевизионната компания „Гласът на Русия“ , че астрономите от НАСА са открили  астероида AG5, който може да се сблъска със Земята след 26 години. Вероятността за катастрофа, която може да възникне на 5-ти февруари 2040 г., е доста висока: 1 към 625. Ако AG5 се сблъска със Земята, съобщава компанията,   това може да доведе до унищожаването на милиони хора, но не заплашва с изчезване на  човечеството.

В действителност, казва Harmsen,  руската информационна телевизионна компания е „стоплила“ новина отпреди три години. Този  астероид наистина е бил открит на 8 януари 2011 г. от астрономите в обсерваторията Маунт Лемън , Аризона, в рамките на програмата за търсене на потенциално опасни астероиди. Диаметърът му е 140 m, а при  сблъсък  наистина е в състояние да създаде   кратер с  диаметър километър –  два или голяма вълна при  падане в океана, но да устрои глобално унищожение може само астероид с диаметър не по-малко от един километър.

В момента, продължава журналистът, астрономите оценяват опасността от астероида на  1 бал по  десетобалната система за риск от сблъсък Tорино. Това означава, че астероид ще премине близо до Земята, но ситуацията не е обезпокоителна. Само при  10 бала по тази скала, което означава 100 процента сблъсък,  има  сериозна заплаха за нашата цивилизация.

Така се оказва, обобщава авторът,  край на света няма да има и  този път.

Източник : Berliner Zeitung

Related Posts

One thought on “Berliner Zeitung: Краят на света настъпва на 5 февруари 2040 г.

  1. Апокалипсис означава рзкриване на непозната информация или същност. Може да очакваме разкриване и доказателства, че живеем в Матрица, че живеем в толкова миниатюрна вселена, че Бог рядко се сеща за нас, че Бог е реално същество с 3 пръста и е създал нашата Вселена за забавление и кеф. Че сме създадени от анунаки за да копаят в мините на Земята преди 300 000 години, а те и цялата Вселена от Бог – същество с 3 пръста на ръка, владеещо измерения, време и пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *