Дебилизацията в популярната култура сякаш няма предел

Културата, която се движи в посока на опростяване,  е  достигнала предел, след който просто няма накъде да се върви, считат изследователи.

Експерти от Института за научни изследвания предупредиха , че процесът на опростяване на съдържанието на новинарските и развлекателни медии,  вече е преминал всякакви граници .

Според професор Хенри Брубейкър „По-голямата част от телевизионните програми са посветени на готвене, паранормални явления или боричкания на оскотели хора. Новините се състоят от коментари по някакъв повод, смесени със съобщения за   природни бедствия. “

„В момента се публикуват само  автобиографии на знаменитости, написани за тях от наети автори или трилъри за серийни убийци с имена като „Колекционерът на хора“.  Освен това  хората четат онлайн статии като например „10 факти   как да натрупаме мускули“.

„Проблемът е в това, че въпреки че нашата култура в процеса си на дебилизация сякаш няма накъде повече да върви, човешката интелигентност може да продължи да деградира“.

„Резултатът може да стане свят, в който никой нищо не разбира. Дори епизодът в екшън, в който героят се опитва отново да спаси планетата  и се взривява с джипа си, скоро ще досади на зрителите и ще предизвиква оплаквания за прекомерна претенциозност“.

Междувременно ръководителят на един от каналите Mери Фишер съобщи „добра“ новина“:  Ние стартираме  новата  програма Paranormal Antiques Auction Sex News, в която ще се  излъчват паранормални, странни новини, всичко за секса и търговете“.

„И аз съм сигурен, че можем да паднем по-ниско. Ние показваме възхитителна упоритост в търсенето на нови нива на идиотизъм“.

http://www.thedailymash.co.uk/news/arts-entertainment/things-cannot-be-dumbed-down-any-further-warn-experts-2014011582599

Related Posts

One thought on “Дебилизацията в популярната култура сякаш няма предел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *