Във Великобритания разследват появата на НЛО над летище „Хийтроу“ (видео)

Службата за авиационна безопасност на Великобритания разследва съобщението на пилота на пътническия самолет „Еърбъс“ А-320 за възникнала опасност от сблъсък с НЛО недалеч от района на международното летище „Хийтроу“, съобщиха британски медии.

Според показанията на командира на самолета в момента, когато е забелязал НЛО, пилотираният от него „Еърбъс“ се е намирал на височина 10 километра и е бил на 32 километра от международното летище на Лондон.

Събитията са се разиграли през юли 2013 година. За тях обаче се съобщава едва сега.

„Неидентифицираният летящ обект, напомнящ на топка за ръгби, се появи на няколко метра пред кабината на самолета – заяви пилотът на самолета, цитиран от в. „Дейли телеграф“. – Беше сребриста, метална конструкция.“

„Изчислих, че сблъсъкът е неизбежен, тъй като нямаше време да направя завой. Обектът обаче неочаквано набра височина и прелетя почти над самия самолет“ – съобщи пилотът.

С разследването на инцидента сега се занимава специалната служба  UK Airport Board, изучаваща случаите на опасно сближаване на самолети в британското въздушно пространство.

Вече са получени данни, че нито метеоролози, нито военни са използвали сектора в момента, когато самолетът е прелитал оттам.

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/na-ostrova-razsledvat-nlo-nad-letishte-hijtrou-6002203

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *