Заснеха мрежата, която свързва всички обекти във Вселената

Астрономи от Калифорнийския университет Санта Круз  с помощта на 10 – метровия телескоп в хавайската обсерваторията са направили уникални снимки на „космическата мрежа“.  Това име носи мрежата от материя, която обединява всички обекти във Вселената .

На изображението  ясно се вижда синя мъглявина, с диаметър   2 милиона светлинни години. Тя е центрирана около един много ярък квазар UM287 , а благодарение на неговоти високоенергийно излъчване, мъглявината свети . Тази светлина с определена дължина на вълната   дава на учените възможност да се запознаят подробно със структурата на космическите   нишки и да определят някои от свойствата им.

Според водещия експерт в това изследване Себастиано Канталупо, космическата мрежа с големина 2 милиона светлинни години е изключително астрономически обект. Размерите и са впечатляващи, тя е най-малко два пъти по-голяма от всички известни преди това мъглявини и се простира далеч отвъд границите на галактическото ядро.

Тази снимка, направена от астрономите е  доказателство, което подкрепят теорията за “ космическа мрежа“, която  оплита Вселената и с невидими нишки и свързва обектите в Космоса.

Related Posts

One thought on “Заснеха мрежата, която свързва всички обекти във Вселената

  1. още пушкин е описал за златнита верига които свързва всички тела във вселената

    Става ясно, че Пушкин назовал архива си „Златната верига” ­ – според него Вселената представлява особена верига от космически обекти.

    http://astromarsianka.blog.bg/drugi/2012/07/23/pushkin-ostavil-30-svityka-prorochestva.981958

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *