Гибелта на боговете и света е насрочена за 22 Февруари

В събота 22 февруари жителите на Земята ги очаква Рагнарьок – в скандинавската митология – гибелта на боговете и света, пише сайтът Gentside. На този ден чудовищният вълк Фенрир ще погълне Слънцето и ще потопи света в мрак .

В пророчеството се споменават редица събития, включително три години „велика зима“, падане на границите по света. Сле което ще последва голяма битка , в която ще намерят смъртта си божествата Один, Тор и Фрей , както и по-голямата част от човечеството. Ще останат само един мъж и една жена, които ще възродят човешката раса на Земята.

В град Йорк в Северна Англия, съвременните викинги по   традиция ще започнат празнуването в този ден на фестивала Йолаболт,  който бележи края на зимата. Ако зимата не завърши, то празника може да завърши с Рагнарьок. Около 300 души в традиционните дрехи на викингите в събота ще преминат по улиците на Йорк.

Както заяви ръководителят на норвежкия центъра за изследване на викингите и организатор на фестивала Daniel Daglan, пророчествата трябва да се вземат на сериозно. Въпреки че е малко вероятно да има апокалипсис, изчезването на границите, например, се е случило. Споменатото  сриване на границите е факт –  с появата на интернет, чрез който могат да си общуват милиони хора на планетата.

Related Posts

4 thoughts on “Гибелта на боговете и света е насрочена за 22 Февруари

  1. Е,ХАЙДЕ ДА ГИ ВИДИМ И ВИКИНГИТЕ,ШТОТО МАИТЕ МНОГО СЕ ИЗЛОЖИХА-ТО НЕ БЯХА КНИГИ,ФИЛМИ,СТАТИИ И ИНТЕРВЮТА И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ,А НАКРАЯ И ЕДНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЙЦЕ ЗА ЦВЯТ ДАЖЕ НЯМАШЕ.

    1. То е лесно на омаскарим Маите, но какво точно са написали те м каледара и какво са превели не е съвсем ясно. В календара е била посочена точната дата 21.12.2012 г. или на някого му е харесала датата с няколко единици и двойки? И как точно е разгадана датата? Миля, че всичко беше подвеждащо, а датата на промяната лошо изтълкувана.

      1. Не искам по никакъв начин да засегна маите, факт е че наистина са били много развита цивилизация. Но 21.12.2012 беше твърде преекспонирана, за земетресенийцето се шегувам естествено ,а и вече на всички е ясно, че датата е била разтълкувана погрешно. Въпросът в този случай е какво е правилното тълкуване, защото нищо съществено не се случи. Ако имаш друга информация – сподели.

        1. Моето лично мнение е чи събитието на промяната предстои. Не знам дали ще е утре или след месец, но ще се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *