Кокосово масло и гладуване – ключ към лечението на рака

Една теория гласи, че ракът е следствие на недостатъчно дишане на клетъчно ниво . Нарушавайки обмяната на веществата, раковите клетки се развиват. За да се поправи този процес помага гладуване , както и кокосово масло.

Раковите клетки могат да живеят само в условията на достатъчно количество глюкоза и аминокиселини. Известният клетъчен биолог Otto Warburg е открил че раковите клетки имат променен метаболизъм и не са в състояние да произвеждат енергия чрез нормално клетъчно дишане . Туморните клетки извличат енергия от гликолизата (преработка на глюкоза) .

Митохондриите могат да бъдат повредени при въздействие на  на токсини , вируси и хронично възпаление . В този случай , митохондриите губят способността си да се размножават чрез енергия от клетъчното дишане . Митохондриалната недостатъчност  води до промяна в метаболизма , и възникване на зависимост от глюкоза и аминокиселини . Това също води до появата на геномна  нестабилност и мутации в ДНК.

Раковите клетки , според проучванията, не са в състояние да произвеждат енергия чрез аеробен метаболизъм, дори и при  излишък на кислород. У бързорастящите тумори нивото на  гликолиза е 200 пъти повече, в сравнение с нормалните клетки . За да утолят  глада си за захар, раковите клетки образуват десет пъти повече инсулинови рецептори в сравнение с нормалните клетки. Това им позволява да получат достатъчно глюкоза, за да  поддържат бързия си растеж.

Достатъчно за биохимичните тънкости . Какво означава това за организма? На първо място, че за предотвратяване на рак е по-добре да се ядат храни с висок гликемичен индекс и по-малко сладко. На второ място, с цел лечение,  е по-добре да се гладува или да се ядат повече здравословни мазнини.

Според изследователите , нормалните клетки могат да използват мастни киселини за енергия , а раковите – не. Глад за 3-10 дни , и диета от здравословни мазнини, може да спомогне за поддържането на ниски нива на кръвната захар. Раковите клетки ще умрат от недостига на глюкоза, а  нормалните клетки – не.

Що се отнася до мазнините, то като източник на мастни киселини е по-добре да се използва кокосово масло . То съдържа широк спектър от наситени мазнини, които  много добре се абсорбират от организма за производство на енергия. Кокосовото масло  също така е богато на лауринова киселина, която се превръща в организма в монолаурин, който има мощни антибактериални, противовирусни и противогъбични ефекти.

Клетъчното дишане възниква в митохондриите , и ако се наруши, може да допринесе за превръщане на клтеките в ракови. Причини за нарушенията на клетъчното дишане у съвременния човек има повече от достатъчно. Ето защо специалистите препоръчват да се обърне сериозно внимание на кокосовото масло и глада.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *