NASA се готви да разкрие на Луната мини и преработвателни заводи

В НАСА са уверени, че на Луната може да има  полезни  и много редки за земните недра  изкопаеми. В тази връзка започва проект за подготовката за пълноценно усвояване на спътника на нашата планета.

НАСА започва да приема заявления от фирми , които планират да се занимават с добиви на Луната, пише специализирания интернет портал TheVerge.com .

Става дума за  намиране и добив на Луната на хелий – 3  и метали, които рядко се срещат на нашата планета. В рамките на програмата  CATALYST (Lunar Cargo Transportation and Landing by Soft Touchdown) се приемат заявки от финансови и индустриални компании, които са в състояние да се заемат с  производството на геоложки роботи, които да направят  първата стъпка към пълното усвояване на Луната.

Правителството няма да  предоставя финансиране , въпреки че компанията- победител  ще получи някаква финансова подкрепа от NASA .

В случай, че бъдат намерени на Луната съответните търсени изкопаеми, се планира да се изгради върху сателита мини и преработвателни предприятия , както и организирането на товарен транспорт по линия Луна – Земя.

Related Posts

2 thoughts on “NASA се готви да разкрие на Луната мини и преработвателни заводи

  1. Луната отдавна е населена.Жителите и живеят под луната кора.Никой
    Да не си прави илюзии,че може да я колонизира.

  2. Антоанета , явно само ти знаеш за тези жители.От къде ти дойде тая идея(информация).Че е била обитавана преди Нас са стари слухове.Ама , че жителите живеят под кората и , сефте го чувам .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *