Нашият организъм може да убива рака : просто му трябват по-точни инструкции

Отчасти раковите клетки са толкова опасни, защото те не са нашественици: Това са нашите собствени клетки, които са се обърнали срещу нас. Това означава, че тялото като цяло не вижда в тях заплаха. Но през последните няколко години екипи от различни изследователски институции са заети с това, да  програмират човешката имунна система да разпознава и унищожава рака.

Към днешна дата , клиничните изпитвания на около сто пациенти в краен стадий на левкемия показват трайни резултати. Един единствен курс на лечение е избавил двама от тях от раковите клетки в продължение на три години, след като всички други методи са се провалили.

Разпространението на тази техника на други видове рак изисква идентифициране на нови цели за нападение, казва Мишел Саделан, имунолог в Центъра за изследване на рака Слоун -Кетъринг, където е разработен този метод. Сега тече подготовката за започване на клинични изпитвания изследвания , които ще включват неутрализиране на рак на белия дроб и рак на простатата .

Това е печелившата рецепта :

1 . Вземат се Т-клетки от кръвта на пациенти с левкемия на Б-клетките.

2 . Генетично се модифицират Т -клетки, така че те да се научат да разпознават молекулите CD19 , които се намират  на повърхността на Б – клетките, и раковите клетки , които израстват от тях.

3 . Въвеждат се на пациентите модифицираните Т-клетки , които след това са в състояние да унищожат всички клетки с CD19 – ракови и здрави.

4 . Укрепва се имунната система на пациента с антитела, тъй като в нормално състояние с производството на антитела , необходими за борба с инфекциите, се занимават точно Б- клетките.

http://www.popsci.com/article/science/your-body-can-kill-cancer-it-just-needs-better-instructions?dom=PSC&loc=recent&lnk=8&con=your-body-can-kill-cancer-it-just-needs-better-instructions

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.