Търсенето на Земя 2.0 продължава: NASA е открила 4 нови планети, подходящи за живот

Търсенето в Космоса на Земя 2.0 –  обитаема планета с вода , напредна с още една стъпка след откриването на  715 планети в орбита около звездите си,  извън нашата Слънчева система , пише The Independent , позовавайки се на учени от НАСА.

Четири от тези планети са в рамките на така наречената обитаема зона на своите звезди. “ Това означава, че те са на такова разстояние от звездата , че на повърхността им не е твърде горещо и не е твърде студено, за да има вода в течно състояние, а това е  необходимо условие за съществуването на живот“, обяснява Стив Конър.

Тези резултати от програмата на НАСА за търсене на „екзопланети“, тоест планети извън нашата Слънчева система, са доказателства в подкрепа на идеята, че в Млечния път, който е само една от многото галактика,  гъмжи от планети , подобни на нашата.

Учените са открили споменатите планети с помощта на нов метод за статистически анализ на данни, събрани от телескопа “ Кеплер“, който стартира през 2009 г., се казва в статията . Това внезапно е увеличило общият брой на извънслънчеви планети в галактиката Млечен път до около 1700. Още 3500 кандидатки за планети очакват потвърждение. Общият брой на обитаеми екзопланети вече достигна девет.

“ Ние току-що  почти удвоихме броя на планетите , известни на човечеството “ – каза Джак Лисауер от NASA, ръководител на изследването,  анализирало данните от телескопа.
Източник : Independent

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *