Във всички животни се влагат хормони

„Хормони се влагат във всички животни”, каза в „Здравей, България“ по Нова ТВ птицевъдът Благо Джиев и добави, че този проблем не идва от България.

„Тези порочни технологии, тази индустрия от години се прилага в Европа, а 80% от вноса е от страни от ЕС. Но това никой не го коментира”, каза той и добави, че във вносното месо масово се слагат хормони.

„В ЕС птиците се угояват 30 дни, при мен 50 дни. Аз такова нещо не ползвам, а всеки ден имам предложения от различни търговци“, признава птицевъдът.

„В България аз не знам кой слага и кой не слага.

Във вносните меса се слагат хормони. Това не е мит. И не е само за пилешкото месо“, категоричен бе Джиев.

„Много погрешно разбираме ние ЕС. Приемаме, че всичко при тях е идеално, защото имат правила. Няма такива проверки при внос на месото, каквито има у нас за производителите“, допълва още птицевъдът.

„На 10-месечна възраст напипах бучка в дясната гърдичка на дъщеря ми. После се разбра, че това е от храната, която яде. Любимото й пюре беше пилешко със зеленчуци”, разказа Анна Жукивская, майка на две деца, която вече се е сблъсквала с проблемите от пълното с хормони пилешко месо.

Лекарите посъветвали майката да спре да дава това пюре на детето, тъй като според тях проблемът най-вероятно е бил хормонален. Анна признава, че със семейството й не са спрели да консумират пилешко месо, но са сменили източника на хранителния продукт – домашно пилешко – „взимахме го от една баба“.

Резултатът – детето се оправило в рамките на шест месеца.

„Не сме спрели да ядем пилешко месо, просто не купуваме от магазина и засега няма проблем”, каза Жукивская.

„Никой не може да докаже по какъв начин хормоните в човешкото тяло се раздвижват до такава степен, че момиченце на 8 години да има менструален цикъл и вторични полови белези”, сподели проф. Донка Байкова, зам.-председател на Българското дружество по хранене и диететика.

„Един студент редуцира 28 килограма и по нищо не личеше, че ще има големи млечни жлези. Когато фигурата му стана атлетична, той остана с едни наистина много сериозно увеличени млечни жлези – този 22-годишен младеж“, споделя за един от случаите си проф. Байкова.

По думите й източникът на този проблем не може да бъде открит.

„То и на това се разчита”, смята проф. Байкова и добави, че тя е убедена, че в част от млякото, което консумираме, също има женски полови хормони.

„Агенцията по храни и лекарства в САЩ отчита, че с използването на такива смески за храна на домашните животни за хранителни цели, се увеличава, например, с 20% ракът при малките деца – на млечните жлези, на простатата, представете си.

Не само вторични полови белези и ранен пубертет – има сериозен риск за живота на младите хора“, категорична е Байкова.

Източник: NovaNews.bg
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/pticevyd-vyv-vsichki-zhivotni-se-vlagat-hormoni-6006330

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *