И Джон Ленън е виждал НЛО

Неотдавна излезе книгата на  Timothy Green Beckley „UFOs Among The Stars“, в която са събрани разкази на световно известни знаменитости за срещите им с неизвестното.

Починалият участник в Бийтълс , разбира се, не е било възможно да бъде питан, но Beckley разговарял с една от неговите приятелки.

Мей Пенг е била  любовница на Ленън по време на временната му раздяла с Йоко Оно. Те били на терасата на апаратамента му в Ню Йорк,  когато се  случило това.

„Нямаше никакви прозорци,  през които човек да може да гледа към  нашата тераса от отсрещната страна , така че Джон бе излязъл напълно гол, за да се освежи от хладния бриз,  духащ от Ийст Ривър – казва тя.

– Обличах се и все още бях в спалнята, когато Джон извика за да изляза веднага. Излизайки на терасата, аз веднага видях този голям, заоблен обект, който се движи право към нас. По форма  приличаше на пресечен конус, на върха на който светеше голяма, ослепителна червена светлина.

 

Тя не  пулсираше като тези светлини на самолетите, които  кацат  на летище Нюарк“. Пенг стояла до Ленън , като хипнотизирана без да  може да повярва на гледката.

„Когато НЛО долетя много близо, ние бяхме в състояние да различим върху него кръг от бели светлини, сякаш по ръба на кораба. Той  беше, доколкото можах да преценя размера му, като самолет „Лиър Джет“, и толкова близо, че ако  искахме да хвърлим с  нещо, щяхме да го улучим“. НЛО безшумно изчезна , а след това се появи отново , така че дори успяхме да го погледнем  през телескопа.

„Светлината, която излизаше от кораба , беше толкова ослепителна, че не можахме да забележим никакви подробности. Ние направихме няколко снимки, но те бяха преекспонирани „.

Джон се обажда във вестник „Daily News“, откъдето му казали, че е имало най-малко още седем обаждания за  същото това явление. После се обадил в полицията и оттам също му казали, че има и други очевидци и че няма от какво да се притеснява.

Ленън скицира това, което е видял и след това  използва тази скица за създаване на обложката на албума  „Walls And Bridges“,  който излиза през 1974 година.

 

http://30dumi.eu

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *