Най-лютивите бургери в света могат да ви пратят в болница (видео)

Най- лютивите в света бургери се наричат „XXX Hot Chili Burge“ и се радват на огромно търсене. Те се продават в британската закусвалня „Burger Off“ .

Пикантността на тези бургери е 9,2 милиона по скалата на Сковил* – за сравнение пиперът халапеньо има само 2500 единици  „горещина“ , а стандартния пипер чили – жалките 500.

В свръхлютивите бургери се добавя специален лютив сос, на  основата на чили концентрат – Пири Пири. Откакто тези  бургери се появиха по улиците на Великобритания, са се  опитали да ги ядат  3000 човека, а са ги изяли докрай само 59.

Собственикът на заведението  Ник Гамбардела кара купувачите първо да подпишат отказ от претенции, а  след това да ядат – след хапване на такъв бургер в болницата вече са попаднали петима души: един е с перфорация на дебелото черво, а останалите четирима са с анафилактичен шок.

Персоналът на местната болница дори е инструктиран как да се лекуват любителите на лютиви храни: първото действие е  вливане на  адреналин венозно.

*Скала на Сковил е сравнителна скала, която измерва степента на лютивост на пипера. Скалата е кръстена на американския химик Уилбър Линкълн Сковил.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *