Пилотираният полет около Венера и Марс ще се състои през 2021 г.

Очевидно американските конгресмени сериозно се интересуват от идеята за космическо пътешествие с частен търговски космически кораб около Марс и Венера. Едно нещо е сигурно: този полет ще се състои и NASA и ще вземе в неговото изпълнение пряко участие. На този етап  се предвижда  този полет да стартира  през ноември 2021 г.
Вече се знае, че този исторически полет ще трае 582 дни и в него ще вземе участие семейна двойка .

Идеята да се изпрати в космоса семейна  двойката хрумва за пръв път на  известния американски мултимилионер Денис Тито, който е известен за това, че  е първият космически турист, който  отлетя за Международната космическа станция не като професионален астронавт, а именно като турист.

Денис Тито замисля  първия полет в космоса с изпращане на семейна двойка  за 2018 г.. И  полетът е трябвало да трае 501 дена. В допълнение, според първоначалната идея на Тито, по време на полета е трябвало да се облети само Марс.

По време на по-нататъшни дискусии относно тази мисия , се появява идеята да се прикрепи към Марс и Венера, а самият полет да  се удължи да се пренесе за 2021 г. Целият проблем е в това, че компанията на Денис Тито «Inspiration Mars Foundation» не успява да събере необходимата сума за самостоятелна реализация на този проект, и Денис осъзнава, че без помощта на НАСА той не може да се справи.

В тази връзка Денис започва да преговаря с НАСА и да приеме техните условия, защото най-важното е  полетът да се състои.

Прогнозите на  Денис Тито са, че целият проект ще струва приблизително един милиард щатски долара . Неговият фонд е в състояние да събере само 300 милиона , а останалата сума Денис се надява да получи от американската космическа агенция .

Read more: http://30dumi.com/2014/03/pilotiraniyat-polet-okolo-venera-i-mars-shte-se-sastoi-prez-2021-g/#ixzz2vwaovVAf

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *