Интересни факти за „обитаемата“ планета Kepler – 186f (видео)

Учените разказаха някои интересни факти за наскоро откритата екзопланета, a ние вече съобщихме, че около звездата Kepler – 186наскоро бе открита пета планета , която се намира в обитаемата зона , т.е.   на подходящо разстояние ( не  близо и не далеч от своята звезда) за поява на живот на повърхността и, както  и наличието на вода в течно състояние. Предполага се, че тази планета е твърда, така че  вече задочно бе наречена „сестра на планетата Земя“.

Изследователите твърдят, че  екзопланетата Kepler – 186f е само с 10% по-голяма от нашата планета. В момента това е най-близката планета до нас, с приблизителен  размер като този на Земята и  намираща се  в обитаемата зона.

Kepler – 186f се намира 490 светлинни години от Земята.
Според учените, откритието на тази планета е историческо събитие , тъй като планетата е в обитаемата зона , подобна е по размер на Земята , и има голяма вероятност да е с  твърда повърхност .

 

Тази планета се намира на  разстояние от 52,40 милиона километра от своята звезда, което теоретично я прави подходяща  за живот, подобен на земния.

http://30dumi.eu/archives/76389

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *