Учените са открили планета , на която може да има живот (видео)

Международна група от учени е открила планета, на която може да има живот. Небесното тяло се намира в нашата галактика на разстояние 500 светлинни години от Земята, и е наречено Kepler – 186f , тъй като е открито с помощта на орбиталния телескоп “ Кеплер“.

Планетата обикаля около своята звезда на благоприятно разстояние за възникване на живот, във връзка с което учените не изключват, че на нея може да има течна вода. Диаметърът на тази планета е малко по-голям от този на Земята, така че атмосферата и може да се различава от нашата.

Според учените, този обект е една от петте планети, които се намират в орбита около звездата Kepler – 186. Температурата на звездата е малко по-ниска от температурата на Слънцето. А въпросната планета се намира в зона , където водата може да съществува в течна форма. Звездата Kepler – 186 принадлежи към клас М1.

Тя се намира от нас на разстояние от около 500 светлинни години от нас в съзвездието Лебед. Четирите други планети, които се въртят около нея, са много близо до звездата, затова са доста горещи.

А планетата, наречена Kepler – 186f , се намира в обитаемата зона. Освен това , диаметърът и е сравним с диаметъра на Земята . Той е само с 10 % по-голям от този на нашата планета. Планетата обикаля около звездата си за 130 дни.


http://30dumi.com/2014/04/uchenite-sa-otkrili-planeta-na-koyato-mozhe-da-ima-zhivot/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *