В Уганда хванаха крокодил – човекоядец с тегло един тон

Служителите на организацията за опазване на дивата природа в Уганда, заловиха крокодил – човекоядец, с  тегло хиляда килограма. Както съобщи SkyNews, крокъдилът е отговорен за  убийството на четирима рибари.

Роднини на една от жертвите разказват, че са го  разпознали само по останките по дрехите, носещи се по  водата. На крокодила-гигант също се приписват редица нападения  на рибари в областите Вайракей (Wairakei), Руабитуки (Rwabitooke), Масиси (Masese), Джинджи (Jinja) и Маюджи (Mayuge).

Ловът на крокодила е продължил  четири дни.

На брега На езерото Виктория е бил инсталиран капан с месо, нанизано на метална кука. След като животното хванало  стръвта, било завързано и натоварено на камион.

Сега крокодилът ще бъде предаден в  национален парк „Мърчисън Фолс“.

Експерти смятат, че гигантът е на не по-малко от 80 години. Освен това, той тежи само 47 килограма по-малко, отколкото най-тежкия крокодил, който живее в плен – Лолонг. Последният е починал през февруари миналата година.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “В Уганда хванаха крокодил – човекоядец с тегло един тон”

  1. RR

    Интересно дали могат да се пресметнат броя на невинните крокодили-нечовекоядци, убити заради кожите им използвани за первезната мода на Хомо сапиенс, за малко да напиша Хуйо сапиенс

Comments are closed.