Вижте Земята ако се стопи всичкият лед

Ледът на Земята е 32 пъти повече от всички повърхностни води. Как ще изглежда планетата ако всичкият лед се разтопи ?

Европа 
Санкт Петербург и Ленинградска област ще се окажат   под вода, Финският залив ще стига до Велики Новгород и Псков. Нивото на водата в Черно и Каспийско море ще се повиши и ще се образува канал, свързващ двете морета. Кавказ ще бъде отрязан от Азия, а Крим ще се превърне в остров. Ще потънат:   цялата Балтика, Холандия, Дания.


Северна Америка
Източното крайбрежие  ще замине под водата, целият щат Флорида ще изчезне. Под вода ще се окажат и страните от Персийския залив. Куба практически ще изчезне. Най-малко ще пострада западното крайбрежие на САЩ.

Южна Америка 
Океанските води ще тръгнат по коритото на река Амазонка и вместо река  ще се появи залив . Западните планинските райони няма да пострадат,  благодарение Андите .

В Австралия ще се случи невероятното-пустинята ще се превърне в  море .

 

Азия 
Най-гъстонаселените и развити провинции в Китай – Шанхай , Пекин и Сингапур ще бъдат наводнени . Камбоджа ще стане просто  група от острови.
В Индия по амазонския сценарий, по Ганг ще нахлуе океанът и ще  потопи гъстонаселени територии.

.

 

Африка
Този континент ще изгуби най-малко територии. Но ще изчезнат Кайро и Александрия. Жителите на страните от Северна Африка ще бъдат принудени да бягат в пустинята.

Антарктида
Антарктида ще се превърне в  архипелаг от големи и малки острови. За пингвините това няма да е страшно.
Фото Телеграф

 

http://30dumi.eu/archives/76138

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.