Сцена от „Пришълецът“ се повтори и в реалността (видео)

alienЗаснет в Германия видеоклип, показващ паразит, който живее вътре в богомолка, развълнува интернет. Той вече бе наречен копие на прочутата сцена от филма „Пришълецът“.

Помните ли прочутата сцена от филма “ Пришълецът“ от 1979 г., когато из корема на Сигорни Уивър излиза огромен извънземен паразит? Нещо подобно се случи в действителност, пише MailOnline, който добавя, че невероятното видео е било заснето миналата година, но милиони хора го видяха преди няколко дни.

Заснетият в Германия клип започва с демонстрация на обработка на богомолка със спрей против насекоми. След тази процедура, животното умира и на пръв поглед този клип трябва да приключи, но секунди по-късно с тялото на богомолката започва странна метаморфоза.

От задната част на насекомото се появява тънка черна лента, която се оказва част от един огромен паразит, живеещ във вътрешността на насекомото.

Постепенно червеят оставя безжизненото тяло на богомолката, но да изпълзи далеч не успява – в края на снимките бива убит.

Гледалите видеото експерти заявиха в интервю за германския вестник Bild, че се вижда ясно паразит, наречен конски косъм (Nematomorpha), която изяжда богомолката отвътре.

Някои от вас потребителите You Tube се усъмниха в автентичността на видеото , но професор Christopher Darling от Университета на Торонто каза на скептиците, че това е доста често срещано явление.

„Сигурен съм, че това не е измислица. В действителност така се и случва – аз съм снимал такива неща няколко пъти“ – пише той.

Според експерти, тези паразити не просто изяждат вътрешностите на своите приемници- те променят навиците на насекомите и ги карат да се „самоубиват“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *