Издължените черепи: резултати от анализа на ДНК

cherepВажна информация се появи за тези, които търсят отговори на въпросите за продълговатите черепи в Перу, съобщава ghosthuntingtheories.com . Те са достатъчно уникални, тъй като имат интерпариетална кост (костта на инките). Това доказва, че те са родени така, с тази форма на черепа, а не са изкуствено създадени (с помощта на калъпи).

„Костта на инките“ е открита и в „странни“ черепи в Северна Америка (наречени примитивни форми) в някои племена и в „странни“ черепи, открити в района «moundbuilder» в Невада, както и в племена по крайбрежието на Тексас и племената Бажа (Baja). Те са били с продълговати черепи, наклонено чело, изпъкнали дъги на веждите и други необичайни характеристики, които карали изследователите да ги наричат примитивни и месоядни.

Следва и видеоинтервю с Брайън Форестър, който ръководи мисията с изследователи, която най-накрая е получила резултатите от ДНК анализ на тези видове.
Ето какво казва за тези странни „черепи“от Северна Америка.

Брайън ги описва като имащи силна, голяма челюст, костите са силни и големи, там, където са прикрепени мускулите на шията, те са по-мощни и сложни, окото се върти повече от обичайното, черепният им обем е 25-30 % повече от този на Хомо сапиенс.

ДНК резултатите, които са известни до момента: митохондриалните ДНК сегменти, нямат нищо общо с данните от генетичната банка (включва каталогизирани резултати на всяка земна ДНК) .

Тези сегменти не съвпадат с други подобни видове като Хомо сапиенс и неандерталец. Това обяснява също защо черепите са оформени така и колкото и да е странно – те не са свързани. Анализът им показва, че са най-малко на 2000 години или дори 3 000 години. Те може да са дори и по-стари, но изследователите не са ги изследвали, защото предположили, че имат изкуствен произход и са възниквали при използването на „калъпи“.

Вече се знае, че терминът „Кост на инките“ е възникнал от черепите в Перу, които са имали интерпариетална кост естествено, по рождение, а не в резултат на изкуствена деформация. Защо местните хора са решили да използват тази деформация?

Съществува мнението, че те са искали да изглеждат като „богове“. Това са хора, които са били много по -мъдри, имали са напреднали познания (появили са се по-рано и са се заселили по целия свят). Деформациите са се появили поради същите причини, поради които децата пушат, искайки да бъдат като възрастните или момичета, които използват импланти за да изглеждат като Кардашиян.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *