Извънземни, фантомни слънца или неизвестен природен феномен ?

Един от служителите на летище Хокитика, Нова Зеландия,  направил снимка на утринното небе . Виждайки на снимката странни бели петна, той помислил, че това е мръсотия по обектива. Затова изтрил обектива и направил снимка на небето отново . Въпреки това петната не изчезнали. Белите дискове си стояли в небето  над Хокитика.

В търсене на истината мъжът се обърна към специалистите. Метеорологът на летището Марк Кромптън предполага, че това може да са така наречените „фантомни слънца“, които при определени условия се образуват от ледени кристали в атмосферата. Но, след внимателно разглеждане на снимките, той  променил решението си като казал, че повечето от тези петна са отражение на обикновена лампа.

Авторът на снимката обаче казва, че е снимал небето на улицата,  далеч от прозорци и лампи.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.