На Марс бе заснето и Яйце

yayce-1
Като истинско яйце изглежда предметът,  чиято снимка е изпратил на Земята  роботът „Curiosity“.

Увеличава се броят на виртуалните археолози, които  участват намирането на артефакти на снимки от  други планети . Съответно и „откритията“ стават все повече. Всеки ден по нещо ново.

Съвсем наскоро ентусиасти възбудиха  въображението на земляните, след като откриха на една от снимките гроб с кръст, заснета в кратера Гейл от Curiosity.
yayce-2
Този път  същият виртуален археолог, или по-скоро, палеонтолог, който се подвизава под псевдонима Whatsupinthesky37, е видял на друга  снимка яйце. Как иначе да се нарече предметът, заснет на 16 май 2014 г. на Марс.

Здравият разум , разбира се, подсказва, че в кадър е  попаднал камък. Но защо е с  такава форма? Такива гладки предмети на  Земята се получават, когато ги отмива водата. И ако това не е яйце, а камък, как се е появил с такава форма? Обтичан е от вода ли?
greda-1
Във всеки случай яйцето не е бъг,  не е дефект на снимката. То може да се види и на снимката, заснета от лявата камера на робота. Между другото, вдясно от яйцето се вижда нещо, което много напомня на вкаменена дървена греда с правоъгълен канал.
greda-2 plocha
А още по странно нещо е още по- надясно – парче тънка плоча, сякаш виси във въздуха. Вижда се  сянка, която хвърля върху повърхността. Чудеса …

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *