НАСА планира полет на хора до Марс

marsПредставители  на агенцията обещават да изпратят  експедиция до Марс до 2035 г. Основната цел на НАСА сега е кацането на човек на Марс, обявиха амбициозния план на агенцията учените Елън Стофан и Джим Адамс.

Марсианската мисия ще бъде изпратена до 2035 г. , заявиха представителите на  НАСА. За  транзитен пункт за космическите пътешественици ще служат Луната или голям астероид недалеч от Земята.

Учените смятат, че за пълно изследване на Червената планета изкуствения  интелект е недостатъчен: Maрс трябва да бъде изследван от хората. Само по този начин, считат  Стофан и Адамс,  може да се направи окончателна оценка за евентуалното съществуване на форми на живот на четвъртата планета от Слънцето.

От NASA признават сложността и непредвидимостта на полета до Марс. Условията в кораба, който ще направи първия полет до  Червената планета с хора на борда,  ще бъдат значително по- различни от космическите пътувания около Земята .

Освен официалния полет, планиран от НАСА, в САЩ набира скорост проекта Mars One. Да станат първите  марсиански колонисти пожелаха повече от 200 хиляди души, от които бяха избрани 706, които ще продължат да се борят за „еднопосочен  билет до Марс“.

В крайна сметка към Червената планета през 2025 г. ще полетят  само четирима човека.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *