Създадена е Световна Коалиция за свят без ГМО

gmoПрез май 2014 г. е създадена и започна своята работа, „Световната коалиция за свят без  ГМО  (Global GMO free Coalition – GGFC), която обединява над 60 неправителствени организации от 15 страни , членове на които са общо повече от 4,5 милиона души.

Коалицията има за  цел да се противопоставя на пропагандата на биотехнологичната промишленост и да предоставя на потребителите независима информация, която ще бъде тласък за отговорните действия за организации, които управляват дейности в хранителната индустрия в световен мащаб .

Управляващ орган на на коалицията е Работния  комитет на GGFC, с  десет водещи експерти от цял ??свят.

Световната коалиция за свят без ГМО – това е първата координирана международна мрежа от съмишленици , които се борят с разпространението на генетично модифицирани организми ( ГМО) и   технологията за тяхното отглеждане чрез комуникация с медиите, както и обществен и държавен контрол.

„Проблемът с ГМО и свързаните с тях“пестициди е в това, че те никога не са получавали оценка на безопасността от независими експерти, преди да навлязaт в околната среда. Това предизвика сериозни опасения на потребителите и независими изследователи за възможното неблагоприятно въздействие , което те имат върху околната среда и човешкото здраве – казва Хенри Роуландс, координатор на Световната коалиция за свят без ГМО.

– Това е глобален проблем, който изисква глобален подход . ГМО индустрията се опитва да залее глобалната хранителна промишленост с неизпитани, опасни продукти, и ние няма да позволим това да се случи. Каним за сътрудничество организации по целия свят “

Световната коалиция за свят без ГМО ще осигури на журналистите и правителствата по целия свят достъп до авторитетни източници на независима информация за рисковете от използване на ГМО. Журналистите ще могат да общуват с щаба на  Коалицията 24 часа в  денонощие, за да се осигури навременна информация и уникална информация и мнения на водещи световни експерти в областта на ГМО, както и свързаните с тях пестициди.

www.gmofreeglobal.org/

Превод: http://30dumi.eu/archives/78193

Related Posts

One thought on “Създадена е Световна Коалиция за свят без ГМО

  1. Поредните тарикати, които ще искат да лапат парички за извършването на „експертна независима оценка“. Никой никого не кара на сила да купува ГМО. Докато си играят на „лъжливото овчарче“, накрая някой психопат наистина ще направи беля, ама няма да има кой да вярва на „алармиращите“…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *