Създадоха модел на раждането и еволюцията на Вселената (видео)

Учените са създали компютърно видео, в което е показано раждането и еволюцията на нашата Вселена. Видеото е създадено с помощта на метода за компютърна симулация. В древни времена е имало само две метода за изучаване на Вселената и нейните обекти : теоретичен и метод на наблюдение.

Днес границите на космическите изследвания са се увеличили значително , благодарение на модерния метод на компютърна симулация. И благодарение на този метод учените наскоро създадоха нова визия на сътворението и еволюцията на нашата Вселена, както и са вложили своите хипотези в един вълнуващ нов документален филм, който може да се види по-долу.

Най-новата версия на еволюцията на Вселената , създадена въз основа на компютърно моделиране, ще позволи на учените от цял ?свят да ?тестват теории за това как работи Вселената и какви са нейните основни обекти.

„Една от основните причини, поради която решихме да направим нашата компютърна симулация на Вселената, е това, че в продължение на много години са проучени подробно физическите процеси, протичащи в нея и започнахме да разбираме от какво се състои, и как се изгражда и развива“ – съобщиха учени от Масачузетския технологичен институт (MIT).

„Много от галактиката, които са показани в новия модел, са много подобни на галактиката в истинската Вселена. Това потвърждава, че нашите основни познания за еволюцията на Вселената са близко до реалността“.

Вселена – това е понятие, което няма строго определение в астрономията и философията. То е разделено на две коренно различни същности: умозрително (философска) и материално, достъпно сега или в обозримо бъдеще.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *