Най-високият небостъргач в Китай пораства с нов етаж на четири дни (видео)

pin yangТова е доста необичаен темп – за сравнение:  по време на строителството на Бурж Халифа е построяван нов етаж на всеки седем дни.

Архитектите са проектирали финансовия център Пин Янг, така че да се намали нивото на реализираната енергия и реализирания въглерод в  сградата. Тези две понятия са използвани за да се опише цялата енергия, която отива в производство, транспортиране и правилно сглобяване на структурата, както и неговата консумация на енергия след това.

Тази концепция може да се прилага навсякъде: от  аеродинамиката – сграда с твърде много голямо съпротивление, ще изисква повече усилия, за да се поддържа в стабилно състояние, та до процеса на строителство, който консумира невероятно количество енергия.

В Пин Янг цялата сграда е проектирана за максимална ефективност – включително и самата структура на кулата, която е направена модулна – така всеки следващ етаж на сградата е идентичен с предишния. Това прави изграждането на небостъргача много по-опростено – което се потвърждава и от невероятния темп на неговото сглобяване.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *