В Киргизстан активно издирват чупакабра

140614_224724_34537_2В Киргизстан издирват неизвестно животно, което  убива домашни животни,  съобщава АКИpress. Според слухове, разпространявани сред местното население, става дума за чупакабра.

Издирването се извършва на територията на Koчорския район в Наринска област (в централната част на страната). За целта,  както разказва  директорът на държавната ветеринарна инспекция Самир Смоналиев, са задействани представители на Министерството на извънредните ситуации, полицията, ловната инспекция и ветеринарни лекари.

„Засега имаме данни за 26 глави едър рогат добитък и 13 кокошки, които са били убити от това същество. Ние извършваме съответните мероприятия. Ако чупакабра бъде застреляна, нейните останки и тези на мъртвите животни ще бъдат изследвани“ – заяви чиновникът,  отчитайки се пред парламента.

Депутатът Дастанбек Джумабеков отбелязва че местното население е обезпокоено. Той добави, че местните жители вече се страхуват да излязат на улицата. Чиновниците призовават да не се раздухва паника.

По-рано в областта, според Turmush.kg, е бил създаден щаб за изучаване на информацията за неизвестното същество.

Местните хора казват, че „чупакабра“ живее в гробището. За да се провери тази информация, държавата е организирала ловци. Те „заедно с местната полиция ще идат на гробищата и с помощта на димни бомби, ще  се опитат да примамят това нещо, и ако  съществува, ще го унищожат“.

За убийството на чупакабра, според 24.kg, е обявена  награда от пет хиляди сома (около $ 100). Полицията в този случай изказва мнение, че паника сред местното население може да са предизвикали бездомни кучета. Няколко кучета на фона на слуховете за чупакабра, вече са били застреляни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *