До 30 години хората ще гълтат хапчета с книги и чужди езици (видео)

hapcheАмерикански изследователи смятат, че в близко бъдеще хората вече няма да им се налага да седят с часове над  учебниците и да запомнят спрежения на глаголи.

Николас Негропонте от Масачузетския технологичен институт, който прогнозира „смъртта“ на компютърната  мишка още през 1980 г., сега  смята, че след 30 години   изучаването на чужди езици вече няма да бъде проблем.

Ученият твърди, че в близко бъдеще за човек ще бъде достатъчно да погълне  хапче, за да научи нов език или да „прочете“ дадена  литературна творба. Според него, хората имат огромен опит в усвояването на   информация чрез визуални канали, но този метод може да е неефективен в сравнение с други алтернативи.

„Аз прогнозирам, че ще бъдем в състояние да поглъщаме  информацията. Ще  погълнете хапче и перфектно ще овладеете английски език.  Друга таблетка може да  замести четенето на Шекспир“ – цитира учения Mail Online.

Друга прогноза, която се сбъдна,  Негропонте направи през 1995 г. Тогава той каза, че хората ще купуват книги и вестници в интернет и ще ги четат на екрана, така че последното му предсказание може да не е толкова фантастично, колкото изглежда днес.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *