Кой е направил в марсианските скали квадратни отвори?

Поредният феномен бил открит на Марс от  феновете на дистанционно наблюдение – така наречените виртуални археолози, които разглеждат снимки, направени на други планети в търсене на обекти, които по някакъв начин се открояват от пейзажа.

На една от снимките на робота Спирит ентусиастите са забелязали  камък с квадратна дупка. Или някакъв фрагмент от каменна конструкция, която някога е имала правоъгълен канал. Повърхността, върху която се намира,  изглежда полирана.

Природата шлифова добре. Но за да се появи правоъгълен прорез от естествен произход, са необходими  някои фантастични обстоятелства.  Лесно е да се предположи, че той е пробит от марсианците.

„Детайлът“ като цяло изглежда кух.

mars

Снимката е направена на 106 -ия ден от  престоя на робота „Спирит“ на Марс. А тя – от този вид – не е първата. На 15-ия ден, току-що се приземил на Марс и изминал едва 3 метра, роботът също фотографира камък с квадратна дупка.

Правоъгълни обекти в природата? Фантастика.

mars-2

И още един бисер от архива (124-ия ден на „Спирит“ на Марс): камък, наподобяващ челюст на акула. Или стъргалка със зъби. Също странно …

Дали акула, дали камък със зъби…

mars-3

Австралийски съдия: Кръвосмешението и хомосексуализмът вече не са табу

 

Related Posts

One thought on “Кой е направил в марсианските скали квадратни отвори?

  1. Може би това са снимки от Земята специално публикувани, за да създадат смут у обикновения любител на космоса. Може би на Марс наистина има живот – 3 човешки поселения и няколко с марсианци. А снимките показват дейност на едните или другите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *