Робот тръгна сам на пътешествие на автостоп

robot„Това беше един дълъг ден, и аз се чувствам претоварен. Да се общува с толкова много хора е трудно, и аз съм все още се уча на това „- пише в своя блог роботът hitchBOT след първия ден пътуване на автостоп от изток до западното крайбрежие на Канада.

Канадски екип от разработчици е създал необичайния  робот на име hitchBOT. На 27 юли  той тръгна на самостоятелно пътешествие из страната – роботът спира коли, комуникира с шофьора през високоговорителите си и програмите за изкуствен интелект, като едновременно с това води личен блог за това пътуване, говори за местата, където е бил и качва снимки, направени по пътя.

Целта на това голямо пътуване на малкия робот е да се покаже на света,  че роботите могат да се доверят на хората, както и хората – на роботи. С hitchBOT, смятат неговите създатели, започна нова ера в отношенията между живите същества и продуктите на съвременната технология.

Финалът на това  пътуване е планиран за Ванкувър.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “Робот тръгна сам на пътешествие на автостоп”

  1. Квазиракис

    Лелеее! Ако това се случи в България, финала на пътуването ще е в някой пункт за скрап.

Comments are closed.