САЩ планирали да построят военна база на Луната

moonНаскоро разсекретен доклад разкрива, че армията на САЩ е обмисляла изграждане на станция за наблюдение на Луната и то цяло десетилетие преди преди първите астронавти да стъпят на повърхността ?, пише „Дейли Мейл„.

Докладът с кодово име „Проект Хоризонт“ най-накрая беше разсекретен в неделя, когато се навършиха 45 години от разходката на Нийл Армстронг на Луната.

Ако беше изпълнен този замисъл, американските военни щяха да инсталират система за наблюдение Луна – Земя „за улесняване на комуникациите и наблюдение на Земята“.

Създаден през 1959 г, пълният документ е с обем 100 страници.

Ей Би Си Нюз“ съобщава, че в доклада се споменавало и за оръжейна система на Луната, която би позволила насочването на оръжия не само от лунната повърхност, но и от открития космос.

Освен това е било обмисляно да бъде взривена атомна бомба на Луната или близо до нея,

за да бъдат проучени ефектите от едно такова действие. Авторите на доклада размишлявали върху въпроса какъв ефект може да има радиацията върху извънземни същества.

 

Докладът следва разсекретяването на втори доклад, с наименование „Отвличането на Луник“, който в детайли описва как американски оперативни работници крадат и след това връщат обратно космическата капсула Луник на СССР, докато е била на изложбено турне.

Както „Уайърд“ съобщи наскоро в история за полет МH17 на Малейжа Еърлайнс, който падна в Украйна, американската програма за подпомагане на въздушната защита на САШ в момента работи на няколко спътника около планетата, за да следи за всякакви тревожни знаци за насочване на оръжия.

Системата използва инфрачервени камери и може да проследи дори топлинно излъчване.

Те бяха особено полезни при първата инвазия на САЩ в Ирак, тъй като биха могли да открият ранни сигнали предшестващи изстрелването на ракети „Скъд“.

Съвсем наскоро системата бе използвана, за да бъде открита площадката за изстрелване на ракети, от която бе свален и полет MH17. Според нея самолетът на Малейжа Еърлайнс е бил свален с ракета земя-въздух.

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/sasht-iskali-da-praviat-voenna-baza-na-lunata-6017849

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *