NASA засне на Марс „самоходен“ камък

marsНеизвестен обект, вероятно камък, движещ се по повърхността на Марс, е заснет от станцията Mars Reconnaissance Orbiter. Снимките му бяха публикувани преди два дни. За необичайния обект написа в своя блог Bad Astronom изследователят Фил Плейт.

„Движещият се надолу по хълма обект е заснет в района Nili Fossae – на около 1500 km от басейна на Изида. Но наклонът не е толкова стръмен, че камъкът да се движи сам“- пише Фил Плейт. Какво е накарало камъкът да се движи – все още не е ясно.

Също така, траекторията на камъка не е равна – тя прекъсва. Изследователят смята, че камъкът има ръбове, които го карат да подскача в движение.

Междувременно, известният изследовател на Марс (разбира се, досега само на снимки), Joseph Skipper е сигурен, че камъкът – не е камък, а следите му – не са следи. Той смята, че на снимката виждаме някаква транспортна система, вероятно монорелсова.

В началото на 2000 г. Joseph „откри“ на Марс езеро с вода и растителност, промишлени обекти и монументи. По-късно той заяви, че е открил на Марс следи от военен конфликт и обвини „правителствата в сянка“ на всички страни, участващи в изследването на космоса, че те крият от обществеността наличието на интелигентни извънземни цивилизации, които ни изпреварват в своето развитие. Въпреки всичко по-горе, посещенията на сайта на Skipper са 6 милиона на месец.

Що се отнася до официални съобещния за търкалящите се камъни на Марс, то НАСА засега пази мълчание.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *