„Невъзможната“ технология на космически двигател всъщност работи (видео)

14-space-future-spaceflight-2-Изследователи в Johnson Space Center на НАСА в Хюстън са установили, че система, използваща микровълни, и без гориво, наистина генерира тяга, съобщиха представители на НАСА. Ако технологията успее, това ще направи полетите в Космоса много по-евтини и по-бързи.

„Резултатите от тестовете показват, че двигателят Cannae Drive, който е уникално електрическо устройство, произвежда енергия, която не принадлежи към никакви досега познато класически електромагнитни явления, и показва потенциално взаимодействие с квантовия вакуум на виртуална плазма“, пише в своите бележки изследователският екип от НАСА.

Корените на тази двигателна система, изпитана от екип от НАСА, идват от британския учен Роджър Шоер, който твърди, че неговият EmDrive генерира тяга с помощта на енергията на микровълните. Няма нужда от горива или слънчева енергия.

Шоер твърди, че неговата компания Satellite Propulsion Research успешно е тествала експериментална версия на двигателя. Но много учени не вярват в такъв двигател, като посочват, че той нарушава закона за запазване на импулса.

Във Великобритания правителството ще създаде банка за сперма за лесбийки

Русия подготвя депортиране на украинските проститутки

The New York Times публикува първата реклама на марихуана

Оралните контрацептиви увеличават риска от рак на гърдата с 50%

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *